Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Αφετηρία για τις νέες αντιστάσεις οι εκδηλώσεις στη Μεσοχώρα

Την Κυριακή 22/7, με την πορεία στη στέψη του φράγματος της Μεσοχώρας, ολοκληρώθηκε το φετινό τριήμερο camping, που διοργάνωσε το Δίκτυο «Μεσοχώρα - Αχελώος SOS». Το πρωί της Παρασκευής 20/7 είχε προηγηθεί παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ και στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων.


Οι εκδηλώσεις του τριήμερου προσέλκυσαν, όχι μόνο τους μόνιμους και απόδημους Μεσοχωρίτες, αλλά και πολλούς αλληλέγγυους πολίτες και συλλογικότητες. Ο πλούσιος προβληματισμός αποτυπώθηκε τόσο στη συνάντηση των κινημάτων για την ενέργεια και το νερό (την Παρασκευή 20/7), όσο και στη συνέλευση κατοίκων και αλληλέγγυων (το Σάββατο 21/7). Στις συνελεύσεις αυτές έγινε προσπάθεια να περιγραφεί το νέο τοπίο στα πεδία της διαχείρισης της ενέργειας και του νερού, να διερευνηθούν οι δυνατότητες και το πλαίσιο της κοινής δράσης των κινημάτων, να φωτιστούν οι «υπόγειες» διαδικασίες που  ακολουθούνται για να υλοποιηθεί το έργο του ΥΗΕ της Μεσοχώρας και να συγκεκριμενοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις για την αποτροπή του.



Αξίζει να μνημονευθούν και οι παράλληλες εκδηλώσεις του τριήμερου: η προβολή (την Παρασκευή 20/7) της ταινίας BLUE HEART, που πραγματεύεται τους αγώνες για τη σωτηρία των ποταμών των Βαλκανίων -των τελευταίων άγριων ποταμών της Ευρώπης- και το γλέντι με το συγκρότημα του Θωμά Φώτη, το βράδυ του Σαββάτου 21/7.






Εδώ, είναι αναρτημένο το βίντεο της εισαγωγικής παρέμβασης του Δικτύου στη συνάντηση – συζήτηση για τα ζητήματα της ενέργειας και του νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου