Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Στα παλιά τους τα παπούτσια, η δημόσια διαβούλευση για το ΕΣΕΚ


Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει άρον - άρον και αυτήν ακόμη την προσχηματική δημόσια διαβούλευση για το εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα (ΕΣΕΚ), που ξεκίνησε τυπικά στις 28/11/2019 και λήγει στις 16/12/2019. Δε φτάνει που δόθηκε ένας ελάχιστος χρόνος για τη δημόσια συζήτηση ενός θέματος εξαιρετικής σοβαρότητας, προχωρούν σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια:
τρεις μέρες πριν τη λήξη της διαβούλευσης, την Παρασκευή 13/12/2019, συνεδριάζει η Διυπουργική επιτροπή για το εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα (ΕΣΕΚ), προκειμένου να κλείσει τη συζήτηση και να διαμορφώσει το τελικό κείμενο, που θα σταλεί για έγκριση στην ΕΕ!!!

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για τη σημασία που δίνουν οι κυβερνώντες -διαχρονικά- στη γνώμη της κοινωνίας και, ιδιαίτερα, των κινηματικών συλλογικοτήτων, που δραστηριοποιούνται στα διάφορα «μέτωπα» της ενέργειας. Αυτό, όμως, που επιχειρείται ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας, είναι καθαρή αθλιότητα, που δε θα περάσει αναπάντητη. Μια γεύση, άλλωστε, πρέπει να πήραν από το μαζικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 11/12, στην Αθήνα, για την υπεράσπιση των βουνών και για τη σωτηρία των Αγράφων από τη «αιολική επέλαση».

Διαδικασίες εξπρές και για τη Μακροχρόνια Στρατηγική 2050

Με την ίδια ακριβώς λογική, τέθηκε σε δημόσια «διαβούλευση» (από 10/12, έως 19/12) και η Μακροχρόνια Στρατηγική για το έτος 2050, η οποία κατά το ΥΠΕΝ: «αποτελεί για την Ελληνική Κυβέρνηση έναν οδικό Χάρτη για τα θέματα του Κλίματος και της Ενέργειας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας  στο συλλογικό Ευρωπαϊκό στόχο της επιτυχούς και βιώσιμης μετάβασης σε μια οικονομία κλιματικής ουδετερότητας έως το έτος 2050 σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου