Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

Κάλεσμα στην πορεία κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων


To Δίκτυο «Μεσοχώρα  Αχελώος SOS» απευθύνει το παρακάτω κάλεσμα:


Καλούμε όλους τους φίλους και συναγωνιστές στη διαδήλωση κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων την Πέμπτη, 21/2/2019 στην Αθήνα.

Το ζήτημα της ενέργειας ανάγεται σε προμετωπίδα της αναπτυξιακής πολιτικής του ελληνικού πολιτικού συστήματος συνολικά. Σε μια εποχή όπου τα μεγάλα οικονομικά μεγέθη αδυνατούν να παραχθούν από τους παραγωγικούς τομείς, η λεηλασία των φυσικών πόρων και η καθολική εμπορευματοποίηση των κοινών αγαθών γίνεται μονόδρομος για την αναπαραγωγή ενός συστήματος που στηρίζεται στην αέναη «ανάπτυξη».

Η εξόρυξη υδρογονανθράκων δε συνδέεται με ενεργειακές ανάγκες αλλά με την εξυπηρέτηση συμφερόντων των παγκοσμίου μεγέθους καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Το σχέδιο εκτεταμένης εξόρυξης που επιχειρούν σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας αποτελεί ένα «δώρο της φύσης», ένα αυτοκρατορικό προνόμιο των ολιγαρχών.

Στο κίνημα για τη διάσωση του ποταμού Αχελώου και του ορεινού κοινοτικού πολιτισμού της Νότιας Πίνδου με αίτημα την κατεδάφιση του φράγματος της Μεσοχώρας, εδώ και δεκαετίες παλεύουμε ενάντια σε αυτή την πολιτική η οποία θυσιάζει το ανθρώπινο περιβάλλον στον καιροσκοπισμό των οικονομικών λόμπι.

Γνωρίζουμε, όπως και οι συναγωνιστές όλων των οικοκοινωνικών κινημάτων, πως οι αγώνες μας κερδίζονται στο δρόμο.

ΟΛΟΙ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ, 21 Φλεβάρη, 6 μ.μ.

·         Να σταματήσει τώρα η λεηλασία της φύσης.
·         Να σταματήσει τώρα κάθε βλαπτική για το περιβάλλον εξορυκτική δραστηριότητα.


19.2.2019Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου