Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ραντεβού στη Μεσοχώρα: 20-22/7/2018


Το Δίκτυο «Μεσοχώρα - Αχελώος SOS» δημοσιοποίησε το πρόγραμμα των βασικών δραστηριοτήτων - εκδηλώσεων του eco-camping, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 20-22 Ιουλίου 2018, στη Μεσοχώρα, στις όχθες του Αχελώου.

Κομβικής σημασίας θα είναι η συνάντηση – συζήτηση μεταξύ των κινημάτων για την ενέργεια και το νερό, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20/7, στις 19:00, στην πλατεία της Μεσοχώρας. Ακολουθεί το κείμενο - κάλεσμα του Δικτύου προς τις συλλογικότητες.


ECO-CAMPING ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΜΕΣΟΧΩΡΑ - ΑΧΕΛΩΟΣ SOS»
20-22.7.2018, στη Μεσοχώρα Τρικάλων

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων

Παρασκευή 20/7
19:00 Συνάντηση - συζήτηση κινημάτων για την ενέργεια και το νερό
22:00 Προβολή του ντοκιμαντέρ «BLUE HEART: The Fight for Europe’s Last Wild River

Σάββατο 21/7
19:00 Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων - αλληλέγγυων, στην πλατεία της Μεσοχώρας
22:30 Συναυλία με το ΘΩΜΑ ΦΩΤΗ και την μπάντα του

Κυριακή 22/7
12:00 Συγκέντρωση στην πλατεία και πορεία προς το φράγμα

(Πληροφορίες: στο mesochora.acheloos.sos@gmail.com και στα τηλέφωνα: 6957821766 - 6942200292)


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ECO-CAMPING
ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΜΕΣΟΧΩΡΑ - ΑΧΕΛΩΟΣ SOS»
20-22.7.2018, στις όχθες του Αχελώου, στη Μεσοχώρα Τρικάλων

ΤΕΛΟΣ -ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ- ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΡΟΥ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Τα έργα στον άνω ρου του Αχελώου -δηλαδή στο μοναδικό ανέγγιχτο κομμάτι του-, συμπεριλαμβανομένης της εκτροπής, συνιστούν έναν από τους πιο κραυγαλέους μεταπολεμικούς σχεδιασμούς του ελληνικού κράτους και της ΔΕΗ. Για πάνω από τρεις δεκαετίες, οι αγώνες ενός δυναμικού κινήματος αντίστασης, η πλατιά δημοσιοποίηση του ζητήματος και μια σειρά θετικών αποφάσεων του ΣτΕ απέτρεψαν την ολοκλήρωση και τη λειτουργία τους.

Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας -ουσιαστικά- την πολιτική των προηγούμενων, ξανάνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», υπογράφοντας την περιβαλλοντική αδειοδότηση του φράγματος και του υδροηλεκτρικού έργου (ΥΗΕ) της Μεσοχώρας και αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για το αντίστοιχο έργο στη Συκιά και τη σήραγγα εκτροπής. Μετά από αυτό, τα έργα μπορεί να ξεκινήσουν οποιαδήποτε στιγμή. Η περίσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και το ενδεχόμενο αυτό πρέπει να αποτραπεί με κάθε μέσο.

Στο πλαίσιο αυτού του πολύμορφου αγώνα, το Δίκτυο «Μεσοχώρα - Αχελώος SOS» παίρνει την πρωτοβουλία της οργάνωσης ενός camping, στη Μεσοχώρα Τρικάλων, στις όχθες του Αχελώου, στο διάστημα 20-22 Ιούλη 2018. Η πρωτοβουλία αυτή, εκτός από την αυτονόητη οργάνωση των δράσεων ενάντια στα έργα στον άνω ρου του Αχελώου, αποσκοπεί και σε μια ουσιαστική ώσμωση και συντονισμό των αγώνων για τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος και της διαχείρισης του νερού και της ενέργειας, σε μια περίοδο που εκδηλώνεται μια ενεργειακή «φρενίτιδα», με προμετωπίδα τα εκτεταμένα έργα έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Επιδιώκουμε το φετινό camping να μην αποτελέσει αποκλειστική υπόθεση του Δικτύου «Μεσοχώρα - Αχελώος SOS», αλλά και άλλων συλλογικοτήτων και πολιτών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν στα ενδιαφέροντά τους τα παραπάνω ζητήματα. Κομβικής σημασίας θα είναι η συνάντηση – συζήτηση των κινημάτων για την ενέργεια και το νερό, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20/7, στις 19:00, στην πλατεία της Μεσοχώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου