Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

CAMPING 2018: στην τελική ευθεία


Σε λιγότερο από δύο βδομάδες, ξεκινά το camping, που διοργανώνει το Δίκτυο «Μεσοχώρα - Αχελώος SOS», στη Μεσοχώρα Τρικάλων, στις όχθες του Αχελώου, στο διάστημα 20-22 Ιούλη 2018. Η πρωτοβουλία αυτή, εκτός από την αυτονόητη οργάνωση των δράσεων ενάντια στα έργα στον άνω ρου του Αχελώου, αποσκοπεί και σε μια ουσιαστική ώσμωση και συντονισμό των αγώνων για τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος και της διαχείρισης του νερού και της ενέργειας, σε μια περίοδο που εκδηλώνεται μια ενεργειακή «φρενίτιδα», με προμετωπίδα τα εκτεταμένα έργα έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Το τριήμερο ανοίγει, την Παρασκευή 20/7, στις 19:00, με τη συνάντηση - συζήτηση των κινημάτων για τη διαχείριση της ενέργειας και του νερού. Οι συλλογικότητες, που θέλουν να παρέμβουν οργανωμένα, ας επικοινωνήσουν μαζί μας στη διεύθυνση:


Τη συζήτηση θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας BLUE HEART: The Fight for Europe’s Last Wild Rivers. Προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει σαν περιοχή αναφοράς τη βαλκανική χερσόνησο, την πατρίδα των τελευταίων παρθένων ποταμών της Ευρώπης. Παρακολουθεί την επέλαση της υδροηλεκτρικής «ανάπτυξης», οποία απειλεί με αφανισμό το περιβάλλον, υδάτινο και χερσαίο, την κουλτούρα και τις ζωές ολόκληρων κοινοτήτων μιας σειράς ξεχασμένων περιοχών.



Για συμμετοχή στο camping και ομαδική μετάβαση (από την Αθήνα), καλέστε στα τηλέφωνα 6942200292 και 6957821766

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου